2Volkoren/spelt/meegranen bol (zacht of hard) of een stuk stokbrood om croutons van te maken
Olijfolieom te bakken
2tbspVegan mayonaise
1Teentje knoflookgeperst
1Sap van 1 citroenvers
Zwarte peperGemalen, naar smaak
Edelgistvlokken naar smaakHeeft een kazige smaak
Vegan Parmezaanse kaasoptioneel
Instructies
Verwarm de oven op ongeveer 200°Scheur het brood in stukjes, verdeel het over een ovenschotel of braadslede en besprenkel met olijfolie. Het brood moet ongeveer 10min. in de oven (hou het in de gaten, het kan sneller gaan want iedere oven is anders).Dressing:2 eetlepels Vegan mayonaise in een kom, voeg de knoflook toe en het sap van een halve citroen. Dressing te dik? Doe wat meer citroensap erbij en blijf vooral proeven tot je tevreden bent. Breng op smaak met zwarte peper en zet de dressing in de koelkast.Haal de croutons uit de oven en zet ze even apart.Bak de schnitzels en spekjes beide in een apparte pan krokant.Verdeel de sla over 2 kommen en voeg als eerste de spekjes toe en roer de dressing door.Verdeel tot slot de croutons en in reepjes gesneden schnitzel en strooi de edelgist vlokken over de salade. Heb je de vegan parmezaanse kaas? Schaaf of snij hier dunne plakjes vanaf en gebruik als topping.Voila!