Kook de pasta:
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater (ongeveer 1/2 kopje) om later aan de saus toe te voegen.
Maak de arrabiata-saus:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper toe en bak deze 1-2 minuten totdat de knoflook goudbruin en geurend is. Let op dat je de knoflook niet verbrandt!
Voeg de tomaten toe:
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak deze kort mee (ongeveer 1 minuut)
Laat de saus pruttelen:
Zet het vuur laag en laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe. Als de saus te dik is, voeg dan wat van het bewaarde kookwater van de pasta toe om de gewenste dikte te bereiken.
Meng de pasta en saus:
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door, zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Laat alles nog 1-2 minuten samen koken.
Serveer:
Verdeel de pasta over borden en garneer met verse peterselie. Voeg eventueel geraspte Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.
Tip: Als je de saus extra pittig wilt, kun je wat extra rode pepervlokken of een snufje chili-poeder toevoegen.