Kook de pasta:
Breng een grote pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookwater (ongeveer een kopje).
Fruit de ui en knoflook:
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee totdat het lekker begint te geuren.
Voeg de chilivlokken en oregano toe:
Strooi de chilivlokken en oregano over de ui en knoflook en bak dit 1 minuut mee om de smaken goed vrij te laten komen.
Voeg de tomatenpuree en vodka toe:
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Laat het 2-3 minuten zachtjes koken, zodat de puree een beetje kan karamelliseren. Voeg daarna de vodka toe en laat dit 3-5 minuten koken totdat de alcohol verdampt is en de saus wat dikker wordt.
Voeg de slagroom toe:
Giet de slagroom erbij en roer alles goed door. Laat de saus 5-7 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus mooi romig en wat ingedikt is.
Meng de pasta met de saus:
Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus en meng goed door. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater van de pasta toe om de saus iets dunner te maken en de pasta beter te laten mengen met de saus.
Serveer:
Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Garneer met lekker veel verse basilicum en serveer meteen.
Tip: Je kunt de saus extra pittig maken door meer chilivlokken toe te voegen, of een beetje extra Parmezaanse kaas voor een extra rijke smaak.
Smakelijk eten! 🍝🍃