De saus bereiden:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze, onder regelmatig roeren, totdat de ui zacht is (ongeveer 7 minuten).
Voeg de courgette, kippenbouillonblokje en water toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur lager en dek de pan af. Laat het geheel 4 uur op laag vuur koken, af en toe roeren. De courgette zal in deze tijd volledig uit elkaar vallen en een heerlijke, zachte saus vormen. (Hoe meer de courgette uit elkaar valt, hoe beter het resultaat!)
Pasta koken:
Terwijl de saus staat te sudderen, kook je de pasta in een andere grote pan met kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat de pasta al dente is.
Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookwater om de saus later mee te verdunnen, als dat nodig is.
Pasta mengen met de saus:
Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de courgettesaus. Meng goed door, zodat de saus de pasta goed omhult.
Voeg de Parmezaanse kaas, citroensap en chilivlokken toe en roer alles goed door.
Serveren:
Verdeel de pasta over borden of diepe kommen.
Garneer met verse basilicum en extra geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.