Meng de olijfolie, azijn, pruimen, olijven, kappertjes, laurierblaadjes, knoflook, oregano, 2 eetlepels zout en 2 theelepels peper in een grote kom. Voeg de kip toe aan de marinade. (Je kunt de kip en marinade ook in een plastic opbergzak van 2 gallon doen en de lucht eruit knijpen om ervoor te zorgen dat de kip volledig bedekt is met de marinade.) Zet een nacht in de koelkast en draai af en toe om ervoor te zorgen dat de marinade in alle stukken kip komt.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg de kip, met de velkant naar boven, samen met de marinade in één laag in een grote (15 × 18-inch) braadpan, bestrooi met de bruine suiker, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper en giet de wijn rond (niet over!) de kip. Braad gedurende 45 tot 55 minuten, tot de interne temperatuur van de kip 145 graden is. Haal de pan uit de oven, dek hem goed af met aluminiumfolie en laat hem 10 tot 15 minuten rusten. Gooi de laurierblaadjes weg. Doe de kip, pruimen en olijven op een serveerschaal, bestrooi met zout en serveer warm met het braadvocht.