Eindelijk, na een hele lange donkere periode is het zomerse weer aangekomen in ons landje en dat vraagt om lichte & frisse gerechten. Weer eens wat anders: ik heb voor jullie deze overheerlijke Griekse citroen soep met orzo.Genieten!
Kook de groenten (plus knoflook & ui) gaar in de soeppan met bouillon (ongeveer 40 minuten) op medium vuur/hitte. Pureer de groenten met een schep bouillon in een blender of staafmixer fijn en giet terug in de soeppan op laag/medium vuur.Kook ondertussen de Orzo volgens verpakking.Instructies “Avgolemono”, de ei-citroensaus. Voeg de dooiers, rasp en citroensap toe en roer met een garde. Begin nu langzaam met het toevoegen van de bouillon uit je soep (ongeveer 4 kopjes) en klop de hele tijd krachtig totdat de eieren op temperatuur zijn. Deze stap wordt temperen genoemd en voorkomt dat de eieren in de soep breken. Je kunt dit citroenachtige mengsel nu weer toevoegen aan de soeppan. Goed roeren.Opdienen per kom/diep bord;
Schep orzo
Soep
Fijn gehakte peterselie
Citroen plakjes/partjes
*Als je de soep opnieuw verwarmt, verwarm dan op middelhoog terwijl je roert, zodat het ei niet breekt.