Ga terug

Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel

Ingrediƫnten
  

  • Olijfolie Om in te bakken
  • 1 pompoen
  • 4 Zoete aardappelen
  • 1 Ui
  • 6 Tenen knoflook
  • 2 a 3 cm Verse Gember
  • 1 tsp Kurkuma (poeder)
  • 1/2 tsp Nootmuskaat
  • Gemalen Zwarte Peper naar smaak
  • Optioneel Cayenne peper
  • 1 l Groentebouillon
  • 125 ml Kokosmelk
  • Verse Koriander
  • Chili Flakes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snij de pompoen door de helft en verwijder de pitten en draden*
  • In een braadslede of op bakpapier: Pompoen in stukken met schik, rode ui grof gesneden, 6 tenen knoflook in schil, tomaatjes (heel), kurkuma en wat olijfolie over alles.
  • Na het roosteren: Knijp de knoflook uit en pureer samen met verse gember en geroosterde groente in een (soep)pan met de rest van de ingrediĆ«nten.
  • Voeg 1 liter bouillon toe + 125ml kokosmelk en laat nog even pruttelen.
  • Opdienen: Garneer met een beetje kokosmelk, verse koriander en chili flakes.
Trefwoord Herfst, Makkelijk & Snel, Pompoen. Gezond, Pompoensoep, Soep, Winter