Lekkerste Vegan Street Taco’s

178

Vegan Street Taco’s: Een Smaakexplosie in je Handen! 🌮

Taco’s zijn altijd een goed idee, maar als je ze vegan maakt, krijg je een heerlijke, plantaardige versie die net zo lekker is—zo niet lekkerder—dan de traditionele varianten! Deze Vegan Street Taco’s zijn gevuld met pittig gekruid vegan gehakt, zwarte bonen en een geweldige frisse topping van avocado, rode ui, jalapeño, koriander en een schepje plantaardige crème fraiche. Perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd, of als je indruk wilt maken op je vrienden tijdens een gezellige taco-avond!

Ingrediënten voor de Vegan Street Taco’s:

  • 375 g Vegan gehakt (bijvoorbeeld van plantaardige merken zoals Beyond Meat of Vivera)
  • 400 g Zwarte bonen (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 theelepels Komijn
  • 2 theelepels Paprika
  • 1 theelepel Zout
  • 1 Wit uitje, gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook, geperst
  • Toppings:
    • 2 Avocado’s, in blokjes of plakjes gesneden
    • 1 Rode ui, fijn gesneden
    • Jalapeño pepers, in plakjes (uit pot of vers)
    • 1 bosje Verse koriander, gesneden
    • 1 a 2 Limoenen, in partjes
    • 1 bakje (plant-based) Creme Fraiche, 1 el per taco
Naar recept gaan

Zo maak je het:

1. Bereid de vulling:
Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde witte ui en de geperste knoflook toe. Bak ze 2-3 minuten totdat ze zacht en geurend zijn. Voeg vervolgens het vegan gehakt toe en bak het 5-7 minuten totdat het goed doorbakken is.

2. Kruid de vulling:
Voeg de komijn, paprika en zout toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat het nog een minuutje bakken zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Voeg daarna de zwarte bonen toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur staan om de smaken goed te laten mengen.

3. Bereid de toppings:
Terwijl de vulling kookt, kun je de toppings voorbereiden. Snijd de avocado’s in blokjes of plakjes, rode ui in dunne ringen, en de jalapeño pepers in plakjes. Snijd de koriander fijn en verdeel de limoenen in partjes.

4. Verwarm de taco’s:
Verwarm de taco schelpen (of tortillas) kort in een droge koekenpan of oven. Dit maakt ze lekker warm en soepel voor het vullen.

5. Stel de taco’s samen:
Neem de verwarmde taco schelpen en vul ze met het vegan gehaktmengsel en de zwarte bonen. Voeg vervolgens de toppings toe: een paar plakjes avocado, wat rode ui, een paar plakjes jalapeño, een beetje verse koriander, een schepje plant-based crème fraiche en een paar druppels limoensap voor wat extra frisheid.

6. Serveertip:
Serveer de taco’s meteen met extra limoenschijfjes aan de zijkant voor die frisse kick. Ze zijn perfect voor een snelle lunch, een gezellige avond met vrienden of als deel van een groter Mexicaans feestmaal!

Waarom je deze Vegan Street Taco’s moet proberen:

Deze taco’s zitten boordevol smaak en zijn een geweldige manier om de veelzijdigheid van plantaardige gerechten te ontdekken. Ze zijn snel klaar, gezond en een feestje voor je smaakpapillen. Het vegan gehakt met de zwarte bonen vormt de perfecte basis, terwijl de frisse toppings van avocado, koriander en lime het gerecht tot een zomers feest maken. En de plantaardige crème fraiche maakt het af met een romige, luxe textuur.

Tip: Wil je wat extra pit? Voeg dan wat extra jalapeño of een scheutje hete saus toe! 🔥


Ik hoop dat deze blogpost je inspireert om aan de slag te gaan met deze heerlijke Vegan Street Taco’s! 🌱🌮 Laat me weten hoe het smaakte als je ze hebt gemaakt! 😋

Vegan Street Taco’s

Ingrediënten

  • 375 g Vegan gehakt
  • 400 g Zwarte bonen
  • 2 tsp Komijn
  • 2 tsp Paprika
  • 1 tsp Zout
  • 1 Wit uitje
  • 2 tenen Knoflook Geperst

Topping

  • 2 Avocado’s In blokjes of plakjes gesneden
  • 1 Rode ui Fijn gesneden
  • Jalapeno pepers (uit pot of vers) In plakjes
  • 1 Bosje Verse Koriander Gesneden
  • 1 a 2 Limoenen In partjes
  • 1 bakje (plant-based) Creme Fraiche 1 el per taco

Instructies

    • Fruit als eerst het uitje en knoflook.
    • Voeg de zwarte bonen toe en bak ongeveer 1 minuut door.
    • Bak het gehakt erbij en droge kruiden.
    • Verwarm de mini taco’s in een bakpan zonder olie (Zie verpakking voor instructies)
Cost: $
Trefwoord: Mexicaans, Street food, Taco Tuesday, Taco’s, Vegan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Beau Fleur Amsterdam © Copyright 2025. All rights reserved.
Close