
Geroosterde pompoensoep met zoete aardappel
Ingrediënten
- Olijfolie Om in te bakken
- 1 pompoen
- 4 Zoete aardappelen
- 1 Ui
- 6 Tenen knoflook
- 2 a 3 cm Verse Gember
- 1 tsp Kurkuma (poeder)
- 1/2 tsp Nootmuskaat
- Gemalen Zwarte Peper naar smaak
- Optioneel Cayenne peper
- 1 l Groentebouillon
- 125 ml Kokosmelk
- Verse Koriander
- Chili Flakes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snij de pompoen door de helft en verwijder de pitten en draden*
- In een braadslede of op bakpapier: Pompoen in stukken met schik, rode ui grof gesneden, 6 tenen knoflook in schil, tomaatjes (heel), kurkuma en wat olijfolie over alles.
- Na het roosteren: Knijp de knoflook uit en pureer samen met verse gember en geroosterde groente in een (soep)pan met de rest van de ingrediënten.
- Voeg 1 liter bouillon toe + 125ml kokosmelk en laat nog even pruttelen.
- Opdienen: Garneer met een beetje kokosmelk, verse koriander en chili flakes.