Pasta alla Vodka

229

Pasta Rigatoni met Vodka Saus: Een Romige, Pittige Delicatesse

Als je op zoek bent naar een pastagerecht dat zowel romig, pittig als vol van smaak is, dan is deze Pasta Rigatoni met Vodka Saus precies wat je nodig hebt. Het is de perfecte balans tussen de zachte romigheid van slagroom en de pittige kick van rode chilivlokken, met een vleugje diepte dankzij de vodka. En laten we de Parmezaanse kaas niet vergeten—deze saus is een smaakexplosie die elke hap de moeite waard maakt.

Naar recept gaan

Ingrediënten voor deze smakelijke maaltijd:

  • 400 g Pasta Rigatoni De Cecco (deze pasta heeft net die perfecte vorm om de saus goed op te nemen)
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst of fijngehakt
  • 2 theelepels rode chilivlokken (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 theelepel oregano
  • 260 g Mutti Tomatenpuree
  • 160 ml vodka
  • 500 ml slagroom
  • 90 g Parmezaanse kaas, geraspt (bewaar een beetje voor de afwerking)
  • Verse basilicum voor de finishing touch

Een gerecht om van te smullen!

Deze Pasta Rigatoni met Vodka Saus is absoluut een gerecht dat je vaak zult willen maken. Het is eenvoudig, snel en vol van smaak. De combinatie van de romige saus en de pittige chilivlokken zorgt voor een onweerstaanbare smaakbeleving, terwijl de vodka het net dat beetje extra diepte geeft. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of voor een gezellig diner met vrienden of familie!

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke recept en geniet van een avond vol smaak, comfort en liefde voor goed eten!

Tip: Maak de saus iets pittiger door extra chilivlokken toe te voegen. Of voor een extra smaakboost, een beetje extra Parmezaanse kaas erover strooien!

Pasta alla Vodka

Pasta met vodka! Yes darling!
Helaas vergaat een deel vd alcohol door de hitte (lang niet alles, want het is een kort sausje) schenk maar een goed glas wijn in dus.
Of vodka.
*Not safe for kids*
Servings 5

Ingrediënten

  • 400 g Pasta Rigatoni De Cecco
  • 1 Grote Rode ui Gesnipperd
  • 4 Tenen Knoflook Geperst of fijn gehakt
  • 2 Theelepels Rode Chilivlokken
  • 1 Theelepel Oregano
  • 260gr Mutti Tomatenpuree
  • 160ml Vodka
  • 500ml Slagroom
  • 90gr Parmezaanse kaas Geraspt (bewaar een deel voor als je serveert)
  • Lekker veel Basilicum Garnering

Instructies

  • Kook de pasta:
  • Breng een grote pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookwater (ongeveer een kopje).
  • Fruit de ui en knoflook:
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee totdat het lekker begint te geuren.
  • Voeg de chilivlokken en oregano toe:
  • Strooi de chilivlokken en oregano over de ui en knoflook en bak dit 1 minuut mee om de smaken goed vrij te laten komen.
  • Voeg de tomatenpuree en vodka toe:
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Laat het 2-3 minuten zachtjes koken, zodat de puree een beetje kan karamelliseren. Voeg daarna de vodka toe en laat dit 3-5 minuten koken totdat de alcohol verdampt is en de saus wat dikker wordt.
  • Voeg de slagroom toe:
  • Giet de slagroom erbij en roer alles goed door. Laat de saus 5-7 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus mooi romig en wat ingedikt is.
  • Meng de pasta met de saus:
  • Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus en meng goed door. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater van de pasta toe om de saus iets dunner te maken en de pasta beter te laten mengen met de saus.
  • Serveer:
  • Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Garneer met lekker veel verse basilicum en serveer meteen.
  • Tip: Je kunt de saus extra pittig maken door meer chilivlokken toe te voegen, of een beetje extra Parmezaanse kaas voor een extra rijke smaak.
  • Smakelijk eten! 🍝🍃
Cost: $
Trefwoord: Italiaans, Koken met drank, Pasta, Pasta met Vodka, Pasta saus

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Beau Fleur Amsterdam © Copyright 2025. All rights reserved.
Close