Vegan Caesar Salade

160

Een klassieker, maar dan plant-based (beter voor dier & milieu)

Vegan Caesar Salade

Servings 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 mini kropjes Romaine sla, in reepjes of één grote
  • 125 g Vegan spekjes
  • 2 Krokante Vegan “kip” schnitzels
  • 2 Volkoren/spelt/meegranen bol (zacht of hard) of een stuk stokbrood om croutons van te maken
  • Olijfolie om te bakken
  • 2 tbsp Vegan mayonaise
  • 1 Teentje knoflook geperst
  • 1 Sap van 1 citroen vers
  • Zwarte peper Gemalen, naar smaak
  • Edelgistvlokken naar smaak Heeft een kazige smaak
  • Vegan Parmezaanse kaas optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven op ongeveer 200°
    Scheur het brood in stukjes, verdeel het over een ovenschotel of braadslede en besprenkel met olijfolie. Het brood moet ongeveer 10min. in de oven (hou het in de gaten, het kan sneller gaan want iedere oven is anders).
    Dressing:
    2 eetlepels Vegan mayonaise in een kom, voeg de knoflook toe en het sap van een halve citroen. Dressing te dik? Doe wat meer citroensap erbij en blijf vooral proeven tot je tevreden bent. Breng op smaak met zwarte peper en zet de dressing in de koelkast.
    Haal de croutons uit de oven en zet ze even apart.
    Bak de schnitzels en spekjes beide in een apparte pan krokant.
    Verdeel de sla over 2 kommen en voeg als eerste de spekjes toe en roer de dressing door.
    Verdeel tot slot de croutons en in reepjes gesneden schnitzel en strooi de edelgist vlokken over de salade. Heb je de vegan parmezaanse kaas? Schaaf of snij hier dunne plakjes vanaf en gebruik als topping.
    Voila!
Cost: $
Trefwoord: Plant-Based, Salade, Vegan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Beau Fleur Amsterdam © Copyright 2025. All rights reserved.
Close