Beau’s favoriete Vinaigrette

244

Beau’s favoriete Vinaigrette

Beau’s Favoriete Vinaigrette: De Perfecte Dressing voor je Salade
Oké, dus als je ooit op zoek was naar een simpele, maar mega lekkere vinaigrette voor je salade, dan moet je deze eens proberen. Het is Beau’s favoriete recept, en het is zo makkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
Een pot die goed dicht kan (super handig voor bewaren)
60 ml rijstazijn of witte wijnazijn – deze azijn is lekker subtiel, niet te scherp.
1 eetlepel Dijon mosterd – dit geeft de dressing die heerlijke pittigheid.
1/4 theelepel gemalen zeezout – voor die perfecte zoutigheid.
1/8 theelepel gemalen zwarte peper – een klein beetje voor de smaak.
Een klein beetje agave siroop – of een snufje suiker. Dit is optioneel, maar voegt net dat beetje zoetigheid toe. Je kunt het ook helemaal weglaten als je niet van zoet houdt.
Hoe maak je het?
Doe de rijstazijn (of witte wijnazijn), Dijon mosterd, zeezout, zwarte peper en agave (of suiker) in de pot. Roer goed door, totdat het een lichtgele substantie is.
Voeg 160 ml extra virgin olijfolie toe. Dit maakt de vinaigrette lekker romig en geeft het een mooie smaak.
Roer nog even goed door met een garde of gewoon met een lepel, en voilà! Je hebt je vinaigrette klaar!
Bewaren:
Bewaar de dressing in de koelkast, en je kunt het zo’n 3 dagen gebruiken. Zorg er wel voor dat je ‘m goed schudt voor gebruik, want de olie en azijn kunnen zich een beetje scheiden.
Wat eet je erbij?
Mijn favoriete salade is super simpel: botersla, verse peterselie en koriander. Voeg daar de vinaigrette bij en je hebt een frisse, smaakvolle salade die je in no-time klaar hebt.
Dus, als je zin hebt in een salade met een dressing die echt goed smaakt, dan is dit echt een aanrader. Enjoy!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 Een pot die goed dicht kan (bv weckpot)
  • 60 ml Rijst azijn of Witte wijn
  • 1 tbsp Dijon Mosterd Franse mosterd
  • 1/4 tsp Gemalen grof zeezout
  • 1/8 tsp Gemalen zwarte peper
  • 2 tsp Een klein beetje agave siroop (Optioneel)
  • 160 ml Extra virgin olijfolie

Instructies

  • Doe de rijstazijn (of witte wijnazijn), Dijon mosterd, zeezout, zwarte peper en agave (of suiker) in de pot. Roer goed door, totdat het een lichtgele substantie is.
  • Voeg 160 ml extra virgin olijfolie toe. Dit maakt de vinaigrette lekker romig en geeft het een mooie smaak.
  • Roer nog even goed door met een garde of gewoon met een lepel, en voilà! Je hebt je vinaigrette klaar!
Cost: $
Trefwoord: Dressing, Frans, Salade

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Like
Close
Beau Fleur Amsterdam © Copyright 2025. All rights reserved.
Close